Dopravné obmedzenia v hlavnom meste počas nasledujúcich dní

02.08.2013 Bratislava

Aj počas nasledujúceho víkendu musia obyvatelia a návštevníci hlavného mesta počítať s niekoľkými dopravnými obmedzeniami na území viacerých okresov. Niektoré z nich už platia a majú krátkodobý charakter a niektoré budú naopak trvať niekoľko dní, resp. niekoľko týždňov.
Už niekoľko mesiacov prebieha rekonštrukcia križovatky ulíc Slovnaftská – Svornosti z dôvodu realizácie pripojenia novovybudovaného obchodného centra. Z tohto dôvodu je potrebné s čiastočnou uzáverou ulíc Slovnaftská, Svornosti a ulice Kazanská aj počas augustových dní. Táto bude v dotknutých úsekoch vyznačená prenosným dopravným značením.
Z dôvodu výstavby okružnej križovatky je potrebné do polovice mesiaca október počítať s obmedzením na ceste I/2 v smere do Malaciek a ceste II/505 v smere do Devínskej Novej Vsi. Premávka bude riadne vyznačená prenosným dopravným značením.
Počas nasledujúcich týždňov budú z dôvodu obnovy plynovodov a plynových prípojok čiastočne uzavreté ulice Pútnická, Tatranská, Gbelská, Tranovského a Rošického. Obchádzka bude riadne vyznačená prenosným dopravným značením.
Počas prvej polovice augusta bude premávka čiastočne obmedzená aj na Štefánikovej ulici, kde bude premávka vedená len v jednom jazdnom pruhu v každom smere. V rovnakom období je potrebné rátať s čiastočne obmedzenou premávkou aj na Riazanskej ulici, kde v smere od ulice Úderníckej až Vajnorskú ulicu bude uzavretý pravý jazdný pruh. Premávka na Riazanskej ulici v tomto úseku bude jednosmerná. Dôvodom týchto obmedzení je rekonštrukcia vodovodu a kanalizácie.
Od zajtra (02.08.2013) až do pondelka (05.08.2013) bude z dôvodu opravy povrchu vozovky striedavo uzavretý pravý a ľavý jazdný pruh Odborárskej ulice. Táto bude zjednosmernená v smere na Vajnorskú ulicu. Doprava bude riadená prenosným dopravným značením.
V rovnakom časovom rozpätí bude na Račianskej ulici uzavretý pravý jazdný pruh v smere od Blatnickej ulice po Šuňavcovú ulicu v smere do centra. Aj v tomto úseku bude doprava riadená prenosným dopravným značením.
V období od 07.08.2013 do 09.08.2013 bude uzavretý pravý jazdný pruh cesty III/00244 v smere od Devínskej Novej Vsi k okružnej križovatke OK2 – Bory. Doprava bude riadená cestnou svetelnou signalizáciou.
Od pondelka (05.08.2013) do piatka (09.08.2013) bude rovnako z dôvodu opravy povrchu vozovky na ulici Brnianska uzavretý pravý priamy jazdný pruh, pravý priamy jazdný bus – pruh a ľavý odbočovací jazdný pruh v smere od centra po ulicu Prokopa Veľkého.
Počas mesiaca august bude prebiehať oprava mostného záveru na moste Lafranconi. Z tohto dôvodu bude uzavretý pravý jazdný pruh diaľnice D2 od Petržalky v smere na Mlynskú dolinu.
Z dôvodu výstavby okružnej križovatky bude až do konca septembra 2013 na ulici Jána Jonáša zúžená vozovka a doprava v tomto úseku bude riadená prenosným dopravným značením.
Od 11.06.2013 do konca septembra je čiastočne uzatvorená Ivánska cesta z dôvodu výstavby dopravnej a technickej infraštruktúry. Uzavreté sú na úrovni letiska oba jazdné pruhy. Doprava v tomto úseku bude presmerovaná do protismeru pomocou prenosného dopravného značenia.
V období od 01.08.2013 do 10.09.2013 bude čiastočne obmedzená doprava pred jedným z predajných a skladových centier na Rožnavskej ulici. Dôvodom obmedzenia je predĺženie odbočovacieho pruhu a výstavba niky pre MHD.
Počas júlových a augustových víkendov budú prebiehať opravy mostného záveru na Prístavnom moste. Z tohto dôvodu bude zúžený pravý jazdný pruh a uzavretý ľavý jazdný pruh zjazdovej vetvy z diaľnice D1 na Komárno v smere od Petržalky.
Diaľnica D2 v smere do Bratislavy v úseku 18,235 km do 20,040km bude v čase od 1.8.2013 do 14.8.2013 uzavretá v pravom jazdnom pruhu z dôvodu opravy vozovky v havarijnom stave. Doprava bude usmernená dopravným značením do ľavého jazdného pruhu.
O neplánových dopravných obmedzeniach budeme verejnosť včas informovať. 
 
npor. Mgr. Karina Považanová
hovorkyňa KR PZ v Bratislave
 
 

Vyberte región